Batman Havalimanı’nın uçak pistinde yapılacak rutin yenileme çalışması nedeniyle uçuşlara bir süre kapatılacak olması belediyeyi harekete geçirdi.
İlimize yapılacak olan uçak seferlerinin 1-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Diyarbakır Havalimanı’na yönlendirilecek olmasından dolayı vatandaşların mağdur olmaması için Batman’dan Diyarbakır’a, Diyarbakır’dan da Batman’a 1 (bir) ay boyunca otobüs seferleri düzenlenecek.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla harekete geçen Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, uçak kalkış ve iniş öncesi otobüs seferleri için hazırlıklarını tamamladı.
Uçak biletinin gösterilmesinin zorunlu olduğu hizmet kapsamında en düşük otobüs tarifesiyle vatandaşlardan sadece 4,40 TL alınacak.
Vatandaşlar Batman – Diyarbakır uçağı için Batman Belediyesi karşısında bulunan Otobüs Aktarma İstasyonu’nda otobüse binecek. Diyarbakır Havalimanı’ndan Batman’a dönmek isteyen vatandaşlar ise Gelen Yolcu kısmında bekleyecek belediye otobüslerine binebilecek.
1–30 Eylül 2023 arası
BATMAN’DAN DİYARBAKIR’A GİDİŞ
SABAH
Batman – Diyarbakır 05.30
Batman – Diyarbakır 06.30
ÖĞLE
Batman – Diyarbakır 11.30
Batman – Diyarbakır 12.00
AKŞAM
Batman – Diyarbakır 16.30
Batman – Diyarbakır 17.00
DİYARBAKIR’DAN BATMAN’A DÖNÜŞ
SABAH
Diyarbakır – Batman 09.30
Diyarbakır – Batman 10.00
ÖĞLE
Diyarbakır – Batman 14.15
Diyarbakır – Batman 14.30
AKŞAM
Diyarbakır – Batman 20.00
Diyarbakır – Batman 22.15
KALKIŞ YERLERİ
Batman – Diyarbakır (Belediye yanı Otobüs Aktarma İstasyonu)
Diyarbakır – Batman (Diyarbakır Havalimanı)
HABER MERKEZİ
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı köy ziyaretleri kapsamında Hasankeyf köylerini ziyaret ederek halkın sorun ve taleplerini dinledi.
Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi bünyesinde kurulan gıda denetim ekipleri ile ilimizde kayıtlı yaklaşık 2450 Gıda İşletmesinde yapılan denetimler devam ediyor.
Batmanlı Siyasetçi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Biz önce insan yetiştirmeliyiz." dedi.
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yeni eğitim binasına taşınan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü denetleyip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Valilik, mülki idare amirleri adına para talebinde bulunarak vatandaşları dolandırmak isteyenlere karşı uyarıda bulundu.
TBBDF (Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu) Batman İl Temsilciliği Dart Turnuvası’nı gerçekleştirdi.
|